Debat og politik

Kampen om velfærden

Skrevet af: John Wennerwald

Ved siden af ”dansen med Corona” er der i øjeblikket forhandlinger om kommunernes økonomi. De enkelte byråd forhandler om næste års økonomi, hvad der skal prioriteres og hvilket område, som skal have et ekstra løft. Er det børn, unge, ældre, kultur eller idræt, som skal have bedre økonomiske vilkår i 2021?
Det er uklart, hvad det ender med, men sikkert er det, at Socialdemokraterne kæmper for at løfte velfærden.

Forbedringer af ældreplejen, skolerne og daginstitutionerne er mærkesager, som der kæmpes for i alle kommuner.

Mette Frederiksen og Regeringen forbedrede økonomien for kommunerne ved deres første finanslov, og det betyder, at der følger penge med, når der kommer flere ældre, børn, sundhedsopgaver – samt børn og voksne med diagnoser og handicap.

Udgangspunktet er derfor godt til at sikre en endnu bedre velfærd i kommunerne. Så er spørgsmålet bare om viljen, og om flertallet er til det i de lokale byråd.

I mange kommuner kan daginstitutionsområdet godt bruge flere velfærdskroner – ligesom skoleområdet kan have godt af en økonomisk indsprøjtning. Ældreområdet kan uden tvivl også bruge flere midler.

Vi har brug for det fællesskab som stærke kommuner tilbyder, og som kan løse velfærdsopgaverne på et højt niveau. Vores børn, unge og ældre har krav på ordentlige vilkår i de kommunale institutioner, ligesom dem som har specielle udfordringer, skal have de bedste vilkår.

Socialdemokraterne vil stensikkert gøre hvad de kan, for at udvikle og løfte kvaliteten.

Dette er et læserbrev indsendt af John Wennerwald. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer