Ringsted by

350 skolebørn lærer at spise fisk

350 skolebørn i Ringsted Kommune skal nu lære at tilberede og spise fisk fra bunden. De har tilmeldt sig projektet “Fiskedagen”, som gennemføres fra den 2.-17. maj

Fordelt på 19 hold får skoleeleverne besøg af en kok fra Madkulturen, der er en institution under Miljø- og Fødevareministeriet, som er sat i verden for at give danskerne mod på bedre mad.

Danske børn spiser ca. 70 g fisk om ugen, svarende til en femtedel af det anbefalede. Det vil Ringsted gøre noget ved. Derfor skal eleverne lave makrel og fladfisk fra bunden. Desuden får de lektier med hjem. De skal lave fiskeretten hjemme og fotografere forløbet, som de så snakker om i madkundskabstimen ugen efter.

Sammen med den professionelle kok og elevernes madkundskabslærer skal børnene selv filetere og lave saucer for at få fornemmelsen af, at fisk både er nemt, sundt og smager godt.

Sammen med en professionel kok og elevernes madkundskabslærer skal børnene selv filetere og lave saucer – alt sammen for at illustrere, at fisk både er nemt, sundt og smager godt.

For Ringsted Kommune handler det om at lære børnene nogle sunde madvaner, og give dem nogle madvaner de også nemt kan bruge sammen med deres familier,

Madkulturen arbejder for ’bedre mad til alle’ og står bag den praktiske udførelse af arrangementet. Også her er der mere på hjerte end en festlig dag i køkkenet.

– Vi ved, at de unge i dag bruger mindre og mindre tid i køkkenet og har færre og færre færdigheder, når der skal laves mad. Hvis vi skal opretholde vores madkultur kræver det, at man har en idé om, hvordan man håndterer råvarer og her kommer vi ikke uden om fisk. Derfor er det et smukt skridt, som Ringsted Kommune har taget her”, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen.

Kommentarer