Samfund

Veganske aktivister demonstrerede ved Danish Crown i Ringsted

Aktivister fra Vegan Activism Denmark forsøgte i morges at forhindre tilkørende lastbiler i at komme ind på slagteriet Danish Crown i Ringsted.

Tidligt tirsdag morgen stod demonstranter fra Vegan Activism Denmark foran hovedindgangen til slagteriet Danish Crown i Ringsted, hvor de ville protestere over, at danske svin skulle køres ind til slagtning.

Budskabet på bannere og kampråb fra aktivisterne var klart. De ønsker at Danish Crown standser med at slagte dyr, og ultimativt at slagteriet lukker. Under aktionen ønskede de protesterende også at sige et sidste farvel til grisene på vej til slagtning.

Politiet var tilstede under demonstrationen, som forløb fredeligt, og de tilkørende lastbiler kunne uhindret komme ind på slagteriet.

At aktionen afholdes  i december er ikke tilfældig, idet Vegan Activism Denmark mener, det er en måned, der burde handle om medfølelse og kærlighed.

– I stedet er december den måned på året, hvor flest individer bliver dræbt, lyder det fra pressetalsmand Lars Corvinius Olesen fra Vegan Activism Denmark.

Ulla Koch, der er formand for Vegan Activism Denmark har tidligere udtalt:

– Vi vil gerne sætte fokus på, at det ikke er humant, det der foregår – selvfølgelig ikke for dyrene, men heller ikke for medarbejderne, for det er et modbydeligt job at stå og slå så mange dyr ihjel.

Ulla Koch understreger, at hun ikke kan tale på alle demonstranters vegne, men at det for hende handler om at ændre folks indstilling til grisene.

– Dyrene er jo vores medpassagerer her på jorden, og de har ret til deres eget liv, ligesom vi har. Det er lidt ligesom dengang, hvor vi frigav slaverne og slaveriet ophørte. Der var det også en tankegang, der skulle ændres, og på samme måde vil jeg gerne have ændret en tankegang her.

Kommentarer