112

Tommel op fra politiet: Generel god trafikkultur ved skolestart

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Torsdag var der skolestart på mange skoler, og i de første uger tager Midt- og Vestsjællands Politi rundt på samtlige skole for at hilse på skolebørnene og deres forældre.

Lokalbetjente, færdselspatruljer og beredskabet har stort fokus på at nå forbi skolerne i de første uger efter skolestart for at hilse på store og små, men også for at starte skoleåret med gode trafikvaner.

De to første skoledage har betjentene generelt oplevet en god trafikkultur og hensynsfulde trafikanter. Så patruljerne fik også tid til at hilse på børn og voksne og glæde sig over de mange smil borgerne sendte til politiet.

Både anerkendelse, bøder og reprimander

Torsdag var en patrulje forbi Dagmarskolen i Ringsted. Her fik to bilister påtaler for ikke at respektere et forbudsskilt om at svinge til venstre. En bilist fik en bøde og et klip for ikke at sikre sig, at et barn under 15 år anvendte selen korrekt.

På Sct. Joseph Skole i Ringsted forløb trafikken godt, men et par ældre elever fik påtaler for at cykle på fortovet. Lokalbetjent Tina fik i klassen en snak med de nye børn og forældre om gode trafikvaner og sikkerhed.

Ved Ringsted Privatskole kunne lokalbetjenten sende et anerkendende nik til bilisterne, som havde en god trafikkultur; her var ingen sigtelser eller påtaler.

På Valdemarskolen i Ringsted måtte lokalbetjenten omvendt give påtaler til et par ældre elever, som cyklede på fortovet. En mor fik desuden en reprimande for at cykle i et fodgængerfelt.

Fredag morgen ved Søholm Skole i Jystrup kom omkring 25 bilister forbi; og skolens personale var glade for at se politiet.

Ved Byskovskolen og Asgaardskolen i Benløse og kom omkring 120 biler forbi, men alt forløb fint. På Byskovskolen fik lokalbetjent Tina efter morgenkontrollen en snak med de nye elever om, hvordan man færdes trygt og sikkert i trafikken.

Generelt blev der kun skrevet få bøder for at køre uden sele og givet påtaler for tale i mobiltelefon, mens bilisten holdt i kø, lyder meldingen fra politiet, som overordnet set er tilfredse med trafikkulturen ved kommunens skoler.

 

Kommentarer