Magaxin

Tips til din allerførste bil

Artiklen er sponsoreret.

Har du lige været ude at købe din allerførste bil? Der er stor glæde i at eje sin egen bil for første gang, og det er en helt ny verden at kaste sig ud i. Her er et par tips til, hvordan du får den bedste start med bilen, samt passer godt på den helt fra start.

Husk service og syn

Der er mange ting, man kan gøre for at sikre sig en lang levetid på sin helt nye bil. Som tommelfingerregel er det en rigtig god idé at huske at tage bilen til service jævnligt. Serviceeftersyn kan nemlig opsnappe eventuelle problemer med bilen, inden de bliver for store og omfattende. Det gælder også service på elbiler, selvom der bliver kigget efter nogle lidt andre ting end ved de benzindrevne biler. Et godt råd til den splinternye bilejer er at kigge i bilens instruktionsbog, som kan fortælle dig, hvad et eftersyn skal omfatte for bedst muligt at passe på bilen.

Så snart bilen er blevet 4 år gammel, er det faktisk lovpligtigt at få den eftersynet en gang hvert andet år. Heldigvis modtager man en påmindelse til dette syn via sin e-boks, men et godt tip til den nye bilejer er at planlægge synet i god tid, så man ikke risikerer at overskride fristen for syn, hvis der er ekstra travlt hos mekanikeren.

Hold bilen i pæn stand

Det er klart, at man ikke kan undgå, bilen kommer til at blive slidt med årene, men der er heldigvis et par ting, man kan gøre for at minimere effekten. Du kan med fordel sørge for at holde bilen pæn og ren udenpå for at undgå, at der går rust i bilen. Bilens maling og lakering bliver også påvirket af insekter og vejret, så ved at få det vasket af, når bilen bliver beskidt, forlænger bilens levetid. 

Kommentarer