Haraldsted

Svømmebane klar i Haraldsted Sø

Foto: Ringsted Kommune.

Er du til lange svømmeture i smuk natur? Nu kan du svømme langs bredden ved Vrangeskov i Haraldsted sø på en udlagt svømmerute, der er markeret med bøjer.

En af Ringsted Kommunes mest populære badesøer, Haraldsted Sø, har nu fået sin egen svømmebane til langdistancesvømning.

Banen er markeret med bøjer, er 1000 m lang, ligger langs bredden ved Traktørstedet ud for Vrangeskov og har afmærkning med bøjer for hver 25. meter. Startstedet er ved badebroen, hvor der er opsat et skilt med gode baderåd, når du benytter svømmebanen.

Placeringen langs bredden er valgt af hensyn til sikkerheden – særligt for ikke-øvede svømmere, der gerne vil benytte banen. Herfra kan svømmerne nemlig nemt svømme ind, hvor man kan bunde.

Svømmebanen er sat op for at give en mere sikker mulighed for at svømme langt i Ringsteds skønne natur og samtidig undgå potentielle konflikter med andre brugere.

Inden den endelige model og placering for banen blev valgt har Ringsted Kommune været i dialog med Brugerrådet for Haraldsted Sø, Ringsted Svømmeklub, Trygfonden/Dansk Svømmeunion, Naturstyrelsen og Open Water-svømmere for at afdække de relevante behov og hensyn.

Beslutningen om etablering af svømmebanen, den valgte model og placering er besluttet af Kultur- og Fritidsudvalget. Ringsted Kommune har indgået aftale om, at Ringsted Ro- og Kajaklub står for vedligeholdelse af banen.

Haraldsted Sø, Tivolisøen og Hvidsø er åbne for alle, der har lyst til at svømme.

Kommentarer