Ringsted by

Succesfuldt Ringsted Cup

Se billedserie Daniel Skaaning og Signe Bro

I weekenden har Ringsted Svømmeklub igen afholdt et succesfyldt Ringsted Cup med international deltagelse af svømmere fra Island, Sverige og Tyskland samt de gav alle de deltagende svømmere muligheden for at møde svømmere fra allerhøjeste hylde indenfor svømmesporten, idet de danske landsholdssvømmere Signe Bro og Daniel Skaaning også deltog. Landsholdssvømmerne har deltaget i EM, VM og Ol.

Signe Bro har endda vundet medalje til EM og Daniel Skaaning har været med til OL 2 gange og jagter den 3. deltagelse ved OL i Tokio næste år. Stævnet var derfor Daniels sidste inden han rejser til USA denne uge for at optimere sin forberedelse til OL. Ringsted Svømmeklub ønsker begge landsholdssvømmere held og lykke med deres forberedelser til OL.  Der var derudover 350 deltagere fra 16 klubber, hvoraf arrangør klubben selv havde 66 svømmere til start. Mange af Ringsteds svømmere var forholdsvis nye og fik en på opleveren til så stort et stævne, men de gjorde det alle godt.

Der var indlagt et par kagemandsløb i løbet af stævnet og under disse løb steg lydniveauet betragteligt inde i hallen, da alle heppede på deres egne svømmere, således at de kunne få del i kagemanden.

Generelt, så blev der svømmet rigtig hurtigt til stævnet af alle deltagende svømmere og medalje høsten til Ringsted blev følgende: Anders Nielsen vand sølv i 200 m fri; Anne-Sofie Clausen vandt bronze i 200 m ryg og 200 m bryst; Tristan Houman vandt sølv i 100 m fly og bronze i 100 m bryst; Zacharias Houman vandt bronze i 50 m ryg og endelig gjorde Ringsted rent bord i 200 m fly, idet Emilie Hostrup Sahlberg vandt guld, Wilma Anker vandt sølv og Malene Reynolds vandt bronze.

Triton Ballerup vandt pokalen for at være bedste klub til stævnet.

Et så stort stævne kan kun lade sig gøre med hjælp af ca. 100 frivillige forældre, der fungerer som officials og hjælpere rundt om bassinet. Ligeledes skal der lyde en stor tak til det lokale erhvervsliv for at støtte op om klubben til stævnet.