Ringsted by

Stor musikalsk udfoldelse i Sct. Bents Kirke

Max Sydendal er tilbage som dirigent for Ringstedkoret, som gav en flot koncert i Sct. Bents Kirke lørdag. Foto: Jørgen Hagsholm

Ringstedkorets koncert i lørdags blev en givende succes med opførelsen af Antonio Vivaldis ”Magnifikat” samt værker af Gabriel Fauré, César  Franck, Freddie Mercury – afsluttende med ”Slavernes Kor” af Verdi.

Dirigenten for det flotte program var Max Sydendal, der efter 26 års fravær er vendt tilbage på podiet som korets dirigent.

Og et talrigt publikum kunne glæde sig over flotte præstationer fra såvel kor, solister og  strygerensemblet. For ikke at forglemme indslaget med Merethe Lammert Køhl Hanen på kirkens store orgel.

Solostemmerne, som indgik i ”Magnifikat”, var Annemette Pødenphant, sopran, og Nanna Bugge Rasmussen, alt.

Nævnes bør også det lille strygerensemble med Louise Hyrup som koncertmester. Det lå som en fin klangbund under de forskellige satser. 

Men for at vende tilbage til Ringstedkorets stemmer, så fyldte de kirkerummet med en vellyd, som fordelte sig til alle kroge og hvælvinger. Præstationen vidner om et givende samarbejde igen med dirigenten Max Sydendal. Det vil alle sætte stor pris på.

Apropos pris; så faldt der også en pris af til Ringstedkoret efter koncerten, hvor Signe Strøm fra Trelleborgfonden kunne overbringe en check på 23.500 kroner til korets formand Karen B. Nielsen.

Koncerten er desuden kommet i stand med støtte fra William Demant Fonden og Nordea Fonden.

Efter lørdagens koncert fik Ringstedkorets formand, Karen B. Nielsen (tv), overrakt en check på 23.500 kroner af Signe Strøm fra Trelleborgfonden. Foto: Jørgen Hagsholm

Kommentarer