Debat og politik

Spærretid nej tak

Se billedserie

Læserbrev af John Wennerwald, Regionsrådsmedlem

Åbenhed, gennemsigtighed og oplyste borgere er centralt i et demokratisk valg.

Derfor er det betænkeligt, at Bornholms Regionskommune vil holde pressen ude af de offentlige institutioner i tre måneder op til kommunalvalget.

Bornholms Regionskommune meldte i første omgang ud, at der i de tre måneder op til valget, ikke er adgang for journalister ude i de offentlige institutioner, og derudover er det kun kommunaldirektøren, der må udtale sig på kommunens vegne til pressen. En melding som efterfølgende blev ændret til ”retningslinjer”.

Kan de kommunalt ansatte holde til presset og kan de lokale politikere styre sig i kampen om at få markeret sig i den lokale kommunale valgkamp? Ja, det har de godt og det har de vist mange gange. Ligesom pressen gennemskuer skidt fra kanel, så der ikke trykkes usandheder.

Debatten kan blive svær under valgkampen, for hvordan skal man kunne drøfte vilkårene i en given kommune, når informationen er begrænset og kommunikationen er styret fra kommunaldirektøren og eller fra borgmesterkontoret.

Kritikken har været kras og der er forhåbentlig ikke andre kommuner som gennemfører lignende tiltag i tiden op til kommunalvalget i november.

Kommentarer