Haraldsted

Smart Parat Svar for 6. klasserne i Ringsted Kommune

Arkivfoto

Nu skal Danmarks klogeste 6. klasse findes!

Onsdag den 7. december skydes bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” i gang, som hvert år kårer Danmarks klogeste 6. klasse efter en hård dyst over flere runder.

Den lokale runde foregår i Ahornhallen.

Sidste år var det de superseje 6.B’ere fra Byskovskolen, afdeling Benløse, der vandt landsfinalen.

”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. I den lokale runde dyster otte 6. klasser med hver sit hold på fem elever, hvor kun én klasse vinder og går videre til en regional runde. Her tørner de dygtigste klasser fra hele regionen sammen for at dyste om en plads i den store finale. De regionale runder afholdes den 11. januar 2023 ni steder i landet.

Sidste runde i kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 1. februar 2023 via livestream.

Baggrund

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur, og hylder bogorme, læseheste og kloge Åger – og viser, at det er sejt at være klog!

”Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker.

Kommentarer