Debat og politik

Saunaland åbner medio januar efter beslutning på byrådsmøde mandag

Med byrådets beslutning mandag kan det nye Saunaland åbne medio januar.

Da Ringsted Byråd i starten af december besluttede at anbefale åbning af det nye Saunaland i starten af januar, havde politikerne glemt at spørge Ringsted Sport Centers Brugerråd. Derfor blev sagen sendt retur til Undervisnings- og Fritidsudvalget, og efterfølgende er brugerådet blevet hørt.

I dette høringssvar fra brugerrådet lød det blandt andet:

– Vi (brugerrådet) anerkender de økonomiske udfordringer som ibrugtagningen af saunaland indebærer. Vi vurderer, at en lukning af de to eksisterende saunaer i den offentlige åbningstid vil blive opfattet som en produktforringelse af brugerne. Hvis brugerne samtidig oplever en billetstigning, som skitseret i Model 1, frygter vi, at mange brugere vil vælge Ringsted Badeland fra.

På gårsdagens ekstraordinære byrådsmøde blev sagen igen behandlet, og formand for Undervisnings- og Fritidsudvalget Mette Ahm-Petersen (S) kunne meddele, at udvalget fortsat har valgt at indstille til åbning af Saunaland som planlagt i januar.

Byrådet vedtog samtidig, at de indendørs saunaer i Ringsted Svømmeland holdes åbne for de, der går til morgensvømning fra klokken 6:00 til klokken 7:45 mens Saunaland vil være opvarmet og tilgængeligt i offentlig svømmetid. Beslutningen betyder også at billetpriserne for indgang til det samlede svømmeland inkl. Saunaland stiger til 60 kroner på hverdage og 80 kroner i weekender.

Borgmester Henrik Hvidesten bemærkede på mødet, at beslutningen betyder, at Saunaland forventes åbnet medio januar.

 

Kommentarer