Livsstil og forbrug

Sådan slipper du effektivt af med dit forkølelsessår

Op imod 90% af danskerne har virus i sig, som kan give forkølelsessår, men blot 40% oplever at virus går i udbrud. Artiklen er sponseret.

Når efteråret og vinteren er over os og lægger sig som en tung dyne over det ganske land, vil de fleste måske se frem til at drikke varm kakao, skrue op for hyggen og nyde den mørke, hyggelige tid. Men for dig der er hårdt ramt af forkølelsessår, betyder det blot endnu en sæson med tilbagevendende blærer og sår, der desværre stortrives i årstider, hvor dit immunforsvar svækkes. 

Der er heldigvis masser af hjælp at hente. Med professionelle præparater mod forkølelsessår kan du allerede nu vinke farvel til den lille djævel, så du ikke længere behøver at frygte den kommende familiefrokost eller tinderdate.

Hvordan opstår forkølelsessår?

Forkølelsessår skyldes en virus, der kaldes Herpes Simplex. Faktisk har op imod 90% af danskerne virusset i sig, men blot 40% oplever at virus går i udbrud, som altså munder ud i et kedeligt forkølelsessår. 20% oplever desværre gentagende udbrud igennem hele livet. 

Der er størst sandsynlighed for at smitte andre med dit forkølelsessår, når det er i ’aktivt udbrud’ – dvs. når du begynder at få blærer og sår på læberne.

Slip effektivt af med din plage

På dit lokale apotek kan du finde et stort udvalg af håndkøbsmedicin til effektiv behandling af forkølelsessår:

  • Plastre – Compeed har bl.a. plastre til bekæmpelse af forkølelsessår, som lindrer symptomerne og sørger for en hurtige helingsproces.
  • Salver – af salver kan du vælge nogle med det antivirale middel Aciclovir, som du kan smøre direkte på såret op til 5 gange dagligt.  

Det er vigtigt at tilføje, at forkølelsessår er en virus, som der endnu ikke findes nogen endegyldig behandling af. Alle forkølelsessår går væk af sig selv efter 7-10 dage, men med præparater fra apoteket kan du være med til at mildne symptomerne, minimere smitterisikoen og i det hele taget fremskynde helingsprocessen, så du igen kan være fit for fight.

Kommentarer