Ringsted by

Så stor er forskellen på mænd og kvinders indkomst

En ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, tager temperaturen på den økonomiske ligestilling i de danske kommuner. Her konkluderes det, at Rudersdal, Hørsholm og Gentofte er kommunerne med størst forskel mellem mænd og kvinders indkomst. Albertslund er derimod kommunen med mest økonomisk ligestilling.

Mikonomi.dk har lavet en ny undersøgelse, der fokuserer på forskellen på mænd og kvinders indkomst i danske kommuner. Rudersdal, Hørsholm og Gentofte har klart de højeste, samlede indkomster, men også samtidig den højeste ulighed mellem kønnene.

I Albertslund Kommune er der derimod mindst forskel på mænd og kvinders indkomst ud af alle landets 98 kommuner. Det er generelt i de velhavende kommuner, der er mindst økonomisk ligestilling.
Mænds indkomst i Gentofte er 328% større end kvinders indkomst på Langeland

Gentofte er kommunen, hvis borgere i gennemsnit har den største indkomst. Her indkasserer mændene mere end 65.000 kr. hver eneste måned. Til sammenligning har kvinder på Langeland en indkomst på 19.900 kr. – altså 45.000 kr. mindre hver måned.

Omvendt har kvinder i Gentofte kun 11.700 kr. mere end mænd fra Langeland. Yderligere er forskellen i indkomst mellem kvinder i den rigeste og fattigste kommune på 180.000 kr. årligt. Den samme forskel mellem mænd er på over 500.000 kr.
Forskellen er størst i Midtjylland og Nordsjælland

Mens ø-kommuner og storbyerne har bedre økonomisk ligestilling end landsgennemsnittet, er det især i de midtjyske og nordsjællandske kommuner at forskellen mellem kønnenes indkomst er stor. I Danmark er landsgennemsnittet for økonomisk ligestilling på 78,16% beregnet over danskernes indkomst før skat. Det vil sige, at for hver 100 kr. en mand har i indkomst, har en kvinde 78,16 kr.

Hvis du vil se nærmere på forskellen mellem mænd og kvinders indkomst i de danske kommuner kan du læse mere om undersøgelsen her. Her finder du også et interaktivt danmarkskort over økonomisk ligestilling i kommunerne.

Kommentarer