Ringsted by

Ringsteds borgmester overværede åbningen af Ringstedhave

Det nyopførte Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter står nu klar til at modtage patienter fra hele landet. Og åbningen af centeret, der skal hjælpe personer, som har pådraget sig en hjerneskade, blev markeret i fredags, hvor også Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) blandt andre var til stede.

Det er muligt, at forårsknopperne ikke helt har vist sig endnu på træer, buske og blomster i Ringstedområdet, men i fredags var der alligevel knopskydning og et spirende tiltag i fokus på Ole Hansens Vej i Ringsted.

Den private pleje- og omsorgsvirksomhed Forenede Care, der blandt andet driver plejecentre og hospitaler i både Danmark og Sverige, nyeste knopskydning er nemlig det ambitiøse projekt kaldet ”Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter”, som i helt nyrenoverede lokaler fra april vil tage imod personer, som har pådraget sig en hjerneskade efter for eksempel en hjerneblødning eller en ulykke.

Så tæt på det levede liv inden hjerneskaden

Over 70 fremmødte gæster, hvor også Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) og formanden for Hjerneskadeforeningen og repræsentanter fra Ringsted Kommune var iblandt, overværede indvielsen af centeret og blev vist rundt i de nye, flot indrettede lokaler af personalet på stedet.

I sin åbningstale forklarede administrerende direktør i Forenede Care Stine Louise Eising von Christierson blandt andet om baggrunden for etableringen af det nye rehabiliteringscenter. Nemlig at en kritisk rapport fra Rigsrevisionen har konkluderet, at der er en række udfordringer omkring kvaliteten i kommunernes tilbud om genoptræning, og at et meget lille antal patienter får tilbud om rehabilitering på et specialiseret niveau. Hvert år får cirka 20.000 danskere diagnosticeret en hjerneskade og landets hospitaler henviser på årsplan cirka 7.000 patienter til genoptræning og rehabilitering i kommunerne. Men kommunerne har haft svært ved at skabe rimelige, trygge og tilstrækkeligt specialiseret rammer for de mange patienter.

– Mennesker med senhjerneskade er en gruppe, som ikke har fået den nødvendige opmærksomhed, og det vil vi gerne være med til at ændre på. Vi vil med vores døgnpladser her på centeret skabe et godt og kvalificeret tilbud til kommunerne, som de kan bruge til at sende deres borgere hen til, forklarede Stine Louise Eising von Christierson de fremmødte til indvielsen.

– Vi vil hjælpe borgerne med at komme så tæt på det levede liv, som de havde, inden de pådrog sig deres skade.

Stor interesse før centeret er åbnet

Lokalerne på Ringstedshave er totalrenoverede og består udover genoptrænings- og rehabiliteringsfaciliteterne af 15 eneværelser til patienterne med eget bad, toilet, TV samt dagligstue og et spisekøkken. I omgivelserne udenfor bygningen planlægges en sansehave, som vil bidrage til patienternes rekonvalescens. Og det tyder på, at Ringstedhave nok skal komme godt fra start. I hver fald har centerchef Christina Kjellerup Nielsen allerede før åbningen af Ringstedhave modtaget mange henvendelser fra både kommuner og pårørende til senhjerneskadede, der har været interesserede i at benytte sig centerets muligheder.

Kommentarer