Samfund

Ringsteds børn går sammen for Danmarks Indsamling

Foto: Bibliotekerne

Fra d. 9. januar til d. 4. februar har skoler, børnehaver og biblioteket i Ringsted mulighed for at engagere byens børn i at gå ture sammen. Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling.

Børnenes Danmarks Indsamling giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får lov at samle ind til et godt formål. Børnene i Danmark kan også gøre en forskel for andre. Derfor opfordrer DR Lær, Ramasjang og Ultra, FDF, Dansk Skole Idræt og landets biblioteker de yngste danskere til at samle ind til Børnenes Danmarks Indsamling 2023. Novo Nordisk Fonden donerer 20 kr. til Danmarks Indsamling for hver gået kilometer, der registreres på dr.dk/vigårsammen eller på biblioteket.

Hvem registrerer kilometerne?
Når I har gået, kan I selv registrere antal kilometer på www.dr.dk/vigårsammen eller få biblioteket til at registrere det for jer. I kan også uploade billeder fra jeres gåture.

– I kan downloade et “Godt gået!”-diplom og udfylde det med navn og antal kilometer. Diplomet kan hænges op i klassen, på stuen, i klubben eller derhjemme, så I kan vise, at I går med for Syriens børn. Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret til at bevæge sig for Syriens børn. De kan enten bevæge sig på anden vis eller lade en anden person gå på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle. Og hver kilometer tæller! siger Bolette Barfod, børnebibliotekar på Ringsted Bibliotek.

Der er altså rig mulighed for at gøre en forskel der, hvor du er, ved at gå korte og lange ture. Det spreder både glæde hjemme, og samtidig gør det en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Lørdag d. 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Syrien.

Kommentarer