Ringsted by

Ringsted svømmeklub til mesterskab

Se billedserie

I weekenden 8. marts – 10. marts blev der afviklet østdanske mesterskaber for junior/senior svømmerne på langbane (50m) i Ballerup. Stævnet her giver en indikation for, hvordan svømmerne ligger træningsmæssigt i forhold til de kommende danske mesterskaber på langbane i april måned.

Ringsted svømmeklub havde følgende 9 svømmere med til start: Alexander Søgaard, Anders Nielsen, Anne-Sofie P. Clausen, Emil Carstensen, Frederik Møller, Katja Kjær Nielsen, Maria Szokody, Sophie Grandjean og Wilma Anker.

Stævnet blev svømmet over 5 afsnit med indledende løb fredag eftermiddag, lørdag og søndag formiddag samt finaler lørdag og søndag aften.

På førstedagen fredag var alle 9 Ringsted svømmere i vandet, hvor første løb var 400 meter fri, hvor Sophie lagde ud med en godkendt langbane tid. Næste var Katja, der satte ny klubrekord med 4 sekunder og blev nr. 6 for juniorerne. Anders skulle også prøve kræfter med denne distance og blev nr. 6 blandt juniorerne.

Næste distance var 50 m fri, hvor Wilma var første i vandet og satte ny PR på langbane. Maria var næste og svømmede godkendt løb. Frederik var hurtig og svømme sig i B-finalen lørdag aften.

Alexander skulle ud på 50 m bryst og svømmede sig i B-finalen.

Anne-Sofie var til sit første mesterskab og svømmede 50 m ryg i ny PR, herefter blev det Emils tur på samme distance. Han satte også ny PR.

Wilma prøvede kræfter med 50 fly i en godkendt tid. Frederik svømmede sig også i B-finalen på samme distance.

Sophie var første svømmer i vandet lørdag morgen på 200 fri på godkendt tid. Anders svømmede sig til en B-finale, men valgte at springe denne finale over, da vigtigere løb ventede på Anders.

Anne-Sofie var ude på 100 ryg, hvor det blev til en tid over PR. Både Emil og Frederik svømmede op til deres bedste langbanetider.

200 fly var næste løb og her var Katja flyvende og svømmede næst hurtigste tid af alle og sikrede sig en plads i A-finalen.

Emil og Alexander prøvede kræfter på 100 bryst. Begge i godkendte tider og Alexanders tid gav en B-finale.

Formiddagens sidste løb var 1500 fri, hvor Sophie svømmede en anelse fra hendes bedste tid, men det rakte til en samlet 7. plads blandt juniorerne.

Lørdag aften var finaleaften og her havde Ringsted 5 starter. Første start var Frederik på 50 fri, hvor han blev nr. 2 i B-finalen med ny PR på langbane. Det gav en samlet 5. plads for juniorerne.

Næste finale umiddelbart efter var 50 fly, hvor Frederik også deltog. Det kunne ikke ses på Frederik, at han kort forinden havde svømmet, idet han vandt B-finalen og blev samlet nr. 7 for juniorerne.

Katja svømmede A-finale i 200 m fly i ny PR og det rakte til en 3. plads blandt juniorerne og dermed bronzemedalje.

Alexanders finaleløb i 100 bryst gav en 4. plads i B-finalen.

Sidste finale med Ringsted deltagelse var 800 fri, hvor Anders var med. Han fravalgte finalen på 200 fri og det viste sig, at være en god ide, idet der var tæt løb mellem flere af svømmerne. Anders blev nr. 3 blandt juniorerne og dermed var bronzemedaljen hjemme.

Søndag formiddag var det tid for 4. stævneafsnit, hvor både Wilma og Maria lagde ud med 100 fri. Wilma med en tid lige over pr og Maria svømmede helt op til sin pr. På samme distance forsøgte Frederik sig med en tid, der rakte til en B-finale søndag aften.

200 ryg var næste løb, her svømmede Anne-Sofie ny pr. på langbane og var ikke så langt fra B-finalen. Anders og Emil svømmede sig begge i B-finalen, som Anders dog afstår fra at svømme for at koncentrere sig om andet finale løb.

På 100 fly svømmede både Katja og Frederik sig videre til B-finalerne i godkendte tider.

Alexander skulle herefter ud på favorit distancen på 200 bryst, hvor han svømmede sig i B-finalen og har forventninger om en bedre tid der.

Sidste svømmer i vandet søndag formiddag var Katja, der svømmede et godkendt 800 fri løb.

Sidste stævneafsnit søndag aften var finale afsnit, hvor Alexander var i vandet på 50 bryst, hvor han vandt B-finalen, og blev nr. 4 samlet for juniorerne. Frederik vandt herefter B-finalen i 100 fri og blev samlet nr. 6 blandt juniorerne. Emil svømmede en godkendt finale på 200 ryg, hvor han blev samlet nr. 9 for juniorerne. Katja var ude på 100 fly og blev nr. 7 blandt juniorerne. Frederik svømmede også 100 fly og det blev til en flot samlet 5. plads blandt juniorerne. Herefter blev det Alexanders tur på 200 bryst, hvor han blev samlet nr. 7. På 800 m fri blev Katja samlet nr. 7.

Sidste finale med deltagelse af Anders på den lange 1500 m fri, hvor Anders i starten af løbet skiftevis lå nr. 1, 2 og 3 med god afstand ned til nr. 4, men sluttelig blev Anders nr. 2 blandt juniorerne og dermed sølv og han vandt bronze blandt seniorerne.