Kultur

Ringsted Museum og Arkiv i uge 37

Sct. Bendts Kirke. Foto: Museum Vestsjælland

I denne uge byder Ringsted Museum og Arkiv på en omvisning i Sct. Bendts Kirke og en byvandring i landsbyen Jystrup.

Mandag den 12. september kl. 17 – 18 viser middelalderarkæolog Martin Pavón rundt i Sct. Bendts Kirke, som er Skandinaviens ældste kirke af tegl. Den blev opført af Kong Valdemar den Store til ære for hans dræbte og helgenkårede far, Knud Lavard.

På omvisningen vækker vi kirkens historie til live med fortællinger om det ældste Ringsted og møntprægning på byens kongsgård i vikingetiden. Vi hører om Valdemar den Store og hans kirkebyggeri, om Knud Lavard, dronning Dagmar og de øvrige kongegrave og om kirkens kalkmalerier. 

Mødested: Den runde p-plads ved Sct. Bendts Kirke

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via 

vestmuseum.billetexpressen.dk

Byvandring i Jystrup

Onsdag den 14. september kl. 14 – 16 går turen rundt i den smukt beliggende landsby, Jystrup, som allerede i slutningen af 1800-tallet var en driftig by med kirke, præstegård, skole, forsamlingshus, mølle, andelsmejeri og brugsforening. I 1925 blev byen en station på Sjællandske Midtbane, indtil banen blev nedlagt i 1936. Kom med på en byvandring med en lokalkendt borger fra Jystrup og hør mere om gader, huse og mennesker i byen. Byvandringen slutter af med kaffe/the og kage i sognegården ”Stalden”.

Kaffe og kage er inkluderet i billetprisen.

Byvandringen er ikke egnet for gangbesværede.

Mødested: P-pladsen ved kirken, Jystrup Bygade 14, 4174 Jystrup.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk

Kommentarer