Vetterslev

Ringsted Lilleskole fejrer 10 år med jubilæumsfest

På fredag fejrer Ringsted Lilleskole 1 års jubilæum. Foto: Ringsted Lilleskole

Får 10 år siden slog Ringsted Lilleskole dørene op for de første elever. Fredag den 12. august holders der derfor jubilæumsfest, hvor ALLE med relation til skolen er velkomne

Da det blev besluttet, at den lokale folkeskole skulle lukkede, kunne Vetterslev/Høm lokalområdet se frem til at skulle sende deres børn ind til Ringsted for at gå i skole. Det var der heldigvis en del, der ikke synes var en god ide, så en flok aktive forældre kæmpede hårdt, for at få deres lokale skole til at ’genopstå’ som Lilleskole.

I august 2012 kunne Ringsted Lilleskole derfor byde de første 75 elever velkommen.

Dengang var der knapt så mange elever i hver klasse, og ikke alle årgange var fyldt op, men søgningen til skolen er sidenhen vokset støt og roligt. I 2017, kunne skolen dimittere den første afgangsklasse, og sende eleverne videre ud i verden.

– Her i 2022, hvor skolen fylder 10 år, har vi for første gang dimitteret vores afgangselever, der har gået på skolen siden 0. klasse, så dimissionen i juni måned blev for mange en helt speciel oplevelse, fortæller skoleleder Ditte Ehlig.

Selvom Ringsted Lilleskole er en lille skole, så er der fyldt godt op på alle klassetrin, og når det nye skoleår skydes i gang onsdag den 10. august møder hele 212 elever ind til første skoledag.

– Der er flotte, bugnende ventelister til skolestart de kommende år, hvilket gør at skolens fremtid også er i trygge og sikre rammer, siger Ditte Ehlig.

Fejring af 10-års jubilæet

Hele sidste skoleår har skolens jubilæumsudvalg arbejdet hårdt på at planlægge fejringen af jubilæet.

På dagen vil der være arbejdende værksteder, hvor nuværende ansatte og elever for eksempel har arrangeret: ’det muntre køkken’, ’just dance’, diskotek, spillebule, ansigts- og stenmaling, hoppeborge og madboder.

Skolegården, med den store flagstang som flot centrum, vil blive pyntet op med hele 458 flag, hvorpå alle tidligere og nuværende elevers navne er skrevet på. Så er du tidligere elev på skolen, kan du finde dit navn på et af de mange flag der er hængt op.

Der vil desuden blive nedsat en tidskapsel, som skal ligge godt gemt væk de næste mange år og senere åbnes, så fremtiden Lilleskoleelever kan se, hvordan livet på Ringsted Lilleskole så ud, da skolens fyldte 10 år.

Borgmesteren indvier Rolighedshaven

Derudover vil skolens helt nyetablerede Rolighedshave blive indviet af borgmester Henrik Hvidesten. Snoren, der skal klippes over, er lavet af de nuværende elever, hvor hver klasse, på hver deres kreative måde, har kreeret cirka 40 centimeter snor. På den måde har alle elever fået andel i haven.

Henrik Hvidesten har selv været elev på skolen, da den stadig var folkeskole med navnet ‘Vetterslev-Høm Skole’ og ’kun’ gik til 7. klasse. Dermed bindes der en fin knude, når Henrik Hvidesten ved skolens 10-års jubilæum får mulighed for at holde tale.

Alle med relation til Ringsted Lilleskole er meget velkomne til at kigge forbi og fejre skolens jubilæum fredag den 12. august klokken 16 til 20.

– Uanset om du bor i nærområdet, er tidligere elev, forældre, bedsteforældre, leverandør eller på anden måde har relation til skolen, så kom og vær med til at gøre dagen og fejringen fantastisk for os, lyder opfordringen.

Se hele programmet for jubilæumsdagen her

Ringsted Lilleskole fra luften, september 2020. Foto: Ringsted Lilleskole

Kommentarer