Samfund

Ringsted Kommune vil gøre livet mere sikkert for cyklister

Ringsted Kommunes Klima – og Miljøudvalg planlægger at lave en ny strategi for arbejdet med at få flere til at cykle i kommunen. baggrunden er, at man med en samlet strategi vil have en gennemtænkt plan for, hvordan det kan blive lettere for cyklisterne at komme rundt i kommunen.

Umiddelbart kommer der ikke direkte trafikforbedringer ved blot at lægge en strategi, men ifølge formand for Klima – og Miljøudvalget, Britta Nielsen (SF), vil det følge efter. Hun har blandt andet udtalt til TV2Øst om planerne:

– Vi har alt for mange meget korte bilture i Ringsted Kommune. Det er ture, der tit let ville kunne veksles til en cykeltur. Og det ville være godt for både den enkeltes sundhed og for det samlede CO2-regnskab i kommunen, siger hun og forsætter:

– Vi har lignende strategier for biltrafikken, og nu vil vi gerne have planer for cykeltrafikken. Der er simpelthen for få, der cykler i kommunen.

Borgernes erfaringer skal direkte indgå i det baggrundsmateriale, der skal ligge til grund for strategien.

– Det er ikke altid sikkert nok at være cyklist i Ringsted Kommune. Der er steder, hvor det er forståeligt, at cyklister bliver utrygge, og en del af denne proces er også at indsamle cyklisternes erfaringer for at finde ud af, hvor det er, siger Britta Nielsen.

– Der er penge til at gøre ret mange ting. Men vi skal have en god strategi for, hvordan vi bruger dem. Og det kan denne proces hjælpe os med, siger hun.

Kommentarer