112

Personer fra Ringsted blandt anholdte i stor politiaktion

Politiet slog til tidligt i morges, hvor 10 mænd og to kvinder i Midt- og Vestsjælland blev anholdt. Arkivfoto.

Midt- og Vestsjællands Politi deltog i dag i en landsdækkende aktion rettet mod de såkaldte muldyr i bestemte bedragerisager.

Det skal ikke være risikofrit at stille sin bankkonto til rådighed for de bagmænd, der snyder ældre borgere for store pengebeløb. Derfor deltog Midt- og Vestsjællands Politi i dag i en landsdækkende aktion anført af National Enhed for Særlig Kriminalitet rettet mod de såkaldte muldyr, der hjælper med at sløre pengestrømmene fra bedragerisagerne.

Ved at udgive sig for at være fra banken, politiet eller andre myndigheder overbeviser svindlerne de ældre om, at de skal overføre penge til andre konti eller udlevere deres adgangskoder og lignende. På den måde bliver de ældre ofte snydt for store pengebeløb.

Udbyttet af svindelnumrene sløres ofte ved, at mellemmænd lokkes eller trues til at stille deres konti til rådighed, så pengene kan hæves eller overføres til andre.

Torsdagens nationale aktion var rettet mod flere end 200 mistænkte, der fik besøg fra morgenstunden.

Midt- og Vestsjællands Politi fik anholdt 12 personer. Der er tale om 10 mænd og to kvinder i alderen 17-52 fra henholdsvis Køge, Solrød Strand, Vipperød, Ringsted, Bjæverskov, Jyderup, Lille-Skensved og Greve.

– Det er en omfattende kriminel industri, der misbruger de ældre medborgeres tillid og på den måde svindler sig til store summer. Men det kan kun fungere, fordi folk er villige til at stille deres konti til rådighed, så udbyttet kan blive hvidvasket. Derfor håber vi, at aktionen i dag kan være en tydelig advarsel om, at det ikke er risikofrit, hvis man på den måde gør sig selv til mellemmand for bagmændene”, siger vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Alle 12 anholdte er blevet løsladt efter afhøring, men er dog fortsat sigtet i sagerne.

Kommentarer