Debat og politik

Nu sker det: Ringsted samler kommunens administration i Dunfabrikken

Borgmester Henrik Hvidesten (V). Foto: Ringsted Kommune

Byrådet går videre med planen om at samle kommunens administrative medarbejdere i den tidligere Ringsted Dun-bygning. Bygningen indgår i omdannelsen af Odinsvej-kvarteret med nye boliger.

Byrådet besluttede på mødet i sidste uge at gå videre med planerne om at omdanne Ringsted Dun bygningen – i folkemunde kaldet Dunfabrikken – til administrationsbygning for kommunens administrative medarbejdere. Dunfabrikken skal erstatte de eksisterende kommunale administrationsbygninger på henholdsvis Amtstue Allé, Hækkerupsvej, Nørregade og Rønnedevej. Rådhuset på Sct. Bendtsgade forventes fortsat at være del af kommunens bygninger.

Der er flere formål med samlingen, som har været undervejs i flere år.

Blandt andet vil det tværgående samarbejde blandt medarbejderne og skabe fleksible fysiske rammer, der understøtter kommunens ønske om at fastholde og rekruttere de dygtigste medarbejdere. Samlingen skal også reducere administrationen, forbi dobbeltfunktioner kan fjernes.

Odinsvej kvarteret, hvor bygningerne ligger, bærer præg af fortiden som industriområde, og området rummer stort potentiale til at blive en ny attraktiv bydel. Birch Ejendomme går i starten af det nye år i gang med at bygge cirka 200 nye boliger på grunden omkring Dunfabrikken.

En istandsættelse af Dunfabrikken vil desuden bidrage til at skabe nyt liv i bygningen, som er en markant del af Ringsted bys historie med handel og industri.

– Det er en stor beslutning at samle de administrative medarbejdere, og derfor har der været lange og gode drøftelser i byrådet, hvor vi har gennemgået økonomi og fordele og ulemper. Nu har vi truffet beslutning om at gå videre, og jeg føler mig overbevist om, at samlingen kan blive til gavn for både medarbejdere og borgere i kommunen, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Byrådets beslutning om at igangsætte processen betyder, at der fortsat er spørgsmål der skal afklares, men at der er hensigt om at indgå en lejeaftale med ejeren af Dunfabrikken, K/S Haslevvej. Det forventes i givet fald, at bygningen vil være klar til ibrugtagning i foråret 2026.

 

Kommentarer