Foreningsnyt

Modelflyvningens Dag hos Borup Modelflyvere

Foto: Borup Modelflyvere

Borup Modelflyvere inviterer igen i år til åbent hus. Kom ud og se på de mange spændende fly, få en snak med nuværende medlemmer, og hvis vejret tillader det, så inviteres der også på en prøvetur med et af deres skolefly.

Søndag den 22. maj afholder alle danske Modelflyveklubber Modelflyvningens Dag. Det betyder, at alle Danmarks omkring 100 modeflyveklubber slår hangarportene op for alle, der kunne tænke sig en time eller to i selskab med entusiastiske, modelfly-piloter og -konstruktører. Skulle sulten eller tørsten indfinde sig så vil der på pladsen være mulighed for at købe øl, vand og pølser.

Klubbens modelfly spænder fra flotte svævefly til kopier af rigtige flyvemaskiner, de alle har det til fælles, at de er fascinerende og smukke, og så flyves de på samme måde som et rigtigt fly. Klubben vil også gerne vise, at modelflyvning ikke blot er flyvning, men at megen tid går med bygning og vedligeholdelse af deres fly, og sidst men ikke mindst, så har de en rigtig god klubånd og et godt kammeratskab.

Mange af medlemmernes fly vil være udstillet på flyvepladsen og der er mange forskellige af dem – store og små, svævefly, motorfly, både brændstof og el, så her er nok at tale om. Lyden af snurrende motorer kommer ikke til at forstyrre samtalen, for moderne motorer støjer ikke meget.

Borup Modelfly vil invitere til en prøvetur på deres modelflysimulator i deres klubhus. Der vil det være muligt at afprøve sine færdigheder med et modelfly, uden risiko for at kunne ødelægge noget.

Hvis vejret tillader det, vil de invitere nye interesserede gæster til selv at prøve at flyve med et rigtigt modelfly. De har i klubben begynderfly med dobbeltstyring lige som i en skolevogn, og på Modelflyvningens Dag vil de invitere til en prøvetur, så man selv kan prøve, hvordan det er at flyve et modelfly. Så længe der er en instruktør ved siden af, kan der ikke ske noget.

Klubben håber igen i år, at mange ’gamle’ piloter og kommende modelpiloter vil komme på besøg – der er plads til nye i klubben. Der er tradition for flot besøg hos Borup Modelflyvere på Modelflyvningens dag og tradition for at klubbens medlemmer gør deres for at der kommer så mange modeller i luften som muligt, så der hele tiden er noget at se på.

Klubben håber, at rigtigt mange vil besøge Borup Modelflyvere på modelflyvepladsen Ringstedvej 657, 4100 Ringsted ved Slimminge, kl. 11.00 til 16.00

Kommentarer