Ringsted by

Kreativitet som forandringsproces

Se billedserie

Nutidens samfund stiller høje krav til os. Fokus på resultater og præstationer, samt den teknologiske udvikling gør, at tempoet bliver højere. Alt går godt, så længe vi kan følge med, men desværre rammes flere og flere mennesker af stress, angst og depression.

At forebygge du bliver stressramt og ramt af følgevirkningerne såsom depression, angst og/eller hjerte- og karsygdomme er bedre end at helbrede. Der er mange strategier du kan bruge til at forebygge alvorlige stress-symptomer. Sund levevis, pauser, mindfulness, gåture i naturen eller at være kreativ er nogle af tingene, du kan flette ind i din hverdag.

Stress og depression er blevet de nye folkesygdomme. Er du blevet ramt, er der heldigvis hjælp at hente.

Kunstterapi er en terapeutisk metode, hvor der arbejdes med den skabende proces. Kunstterapeut Karin van Everdinck siger: ”undersøgelser har vist, at kreativiteten nedsætter det farlige stresshormon kortisol og, at signalstoffer og hormoner som fx dopamin, serotonin og melatonin stimuleres og dannes. Disse sættes i forbindelse med godt humør og en sund psykisk balance. I kunstterapi går vi dernæst i dialog med de skabte udtryk. Dermed skabes der en forbindelse mellem bevidsthed og det ubevidste, hvorved klienten får en AHA-oplevelse og ny indsigt om sig selv. Dette skaber varig forandring indadtil og i sidste ende i ens liv”.

Hvis du har lyst til at deltage i en kunstterapeutisk workshop, har du mulighed for det d. 11. oktober hos MusiconArt, Bagtæppet 6 i Roskilde kl. 16.00-20.00. Temaet er ”Farver og Sanser”. Hvad sker der med dine tanker, når kroppen får lov til at udtrykke sig kreativt? Alle over 18 år kan være med. Tilmelding pr. mail til everdinck@gmail.com eller sms til tlf. 24480447 med dine kontaktoplysninger (navn, adresse + tlf.nr.).

Du har også mulighed for at tilmelde dig til et GRATIS foredrag om kunstterapi d. 8. november kl. 19.00-20.00 hos MusiconArt, Bagtæppet 6 i Roskilde. Tilmelding med antal personer pr. sms til 24480447 eller pr. mail til everdinck@gmail.com

For yderligere info læs på https://everdinck.dk eller find Everdinck Kunst & Terapi på Facebook – giv gerne et like!

 

Kommentarer