Ringsted by

Denne kommune i Vest- og Sydsjælland er bedst til at få folk i arbejde

Ny analyse af tal fra Danmarks Statistik, viser at Sorø Kommune har Vest- og Sydsjællands laveste andel af dagpengemodtagere.

I fjerde kvartal af 2017 var der 7.094 dagpengemodtagere i de 12 kommuner i Vest- og Sydsjælland, hvilket svarer til 3,41 procent af de personer som aktivt betaler til dagpengesystemet. Det er under landsgennemsnittet som ligger på 3,64 procent. Sorø Kommune topper listen i Vest- og Sydsjælland med kun 3,03 procent dagpengemodtagere.

Se tallene for din kommune

Andel af dagpengemodtagere for hver kommune i Vest- og Sydsjælland:

1. Sorø: 3,03%

2. Stevns: 3,08%

3. Ringsted: 3,16%

4. Guldborgsund: 3,24%

5. Holbæk: 3,32%

6. Kalundborg: 3,36%

7. Faxe: 3,40%

8. Næstved: 3,43%

9. Vordingborg: 3,45%

10. Odsherred: 3,59%

11. Slagelse: 3,65%

12. Lolland: 3,89%

Dagpengemodtagere i procentdel af forsikringsaktive a-kasse medlemmer. Kilde: Her bor Danmarks dagpengemodtagere i 2018.

Sorø-borgmester: “Vores Jobcenter tænker hele tiden job, job og job”

Sorø-borgmester Gert Jørgensen (C) glæder sig over den lave andel af dagpengemodtagere på kun 3,03 procent, som både er det bedste i Vest- og Sydsjælland og under landsgennemsnittet. Han forklarer:

“Jeg er naturligvis meget glad for, at vi i Sorø Kommune er gode til at få mange af vores borgere i job. Det er sundt og godt for trivslen at indgå i fællesskaber via selvforsørgelse.”

Ifølge Gert Jørgensen er samarbejdet med de lokale virksomheder en stor del af succesen i Sorø, han uddyber:

“Vores Jobcenter forsøger naturligvis hele tiden at tænke job, job og job, når vi møder vores dagpengemodtagere. Vi holder hele tiden fokus på, at det drejer sig om at sikre kortest mulig vej til selvforsørgelse. Vi vil være virksomhedernes foretrukne samarbejdspartner via dialog og netværk. Det betyder konkret, at vi har en stor tilgang af praktikmuligheder, småjobs og vikariater, som vi forsøger at matche vores ledige op imod.”

Udover de lokale virksomheder, så spiller samarbejdet med A-kasserne også ind, Sorø-borgmester Gert Jørgensen fortæller hvordan:

“Vi har en god oplevelse af samarbejdet med A-kasserne i forbindelse med de samtaler, hvor A-kasserne ifølge lovgivningen skal deltage. I fællesskab bliver der lagt nogle gode planer for at sikre de ledige selvforsørgelse. Realkompetencevurdering er integreret i indsatsen.”

Lolland-borgmester: “Lolland bliver Europas indgang til Skandinavien”

I Lolland Kommune var 3,89 procent af de forsikringsaktive a-kasse medlemmer på dagpenge i fjerde kvartal af 2017. Det er Vest- og Sydsjællands højeste andel af dagpengemodtagere, men samtidig meget tæt på landsgennemsnittet på 3,64 procent. Ifølge Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (A) er Lollands geografiske placering en del af forklaringen, han udtaler:

“Lolland ligger længst væk fra Hovedstadsområdet, hvor det helt store jobmarked findes. De andre kommuner har flere nabokommuner, og dermed et større jobmarked. Regelsættet for forsikrede ledige tilsiger, at man skal stå til rådighed for sammenlagt tre timers offentlig transport til arbejde hver dag, og efter tre måneder kan dette være op til fire timer. Det betyder, at ledige i Nakskov skal være jobsøgende på Lolland-Falster og omkring Vordingborg.”

I Lollands Kommune står opkvalificering og samarbejde med de lokale virksomheder, højt på dagsordenen. Holger Schou Rasmussen uddyber:

“Vi har i Lolland meget fokus på relevant opkvalificering og Lolland Kommune budgetterer med en stor indsats til køb af relevant opkvalificering. Byrådet vedtog i 2015 en investeringsstrategi for at få flere borgere på offentlig kommunal forsørgelse i beskæftigelse. Lolland Jobcenter havde i 2017 en samarbejdsgrad med de lokale virksomheder på 44 procent, mens det samme tal for hele Danmark var på 30,7 procent.”

For fremtidens arbejdsmarked på Lolland, spår Holger Schou Rasmussen, at den kommende Femern-forbindelsen til Tyskland kan få stor betydning. Han forklarer:

“Femern vil give os en central geografisk placering. Lige nu er vi længst væk fra København og står med ryggen til Europa. En så voldsom opgradering af infrastruktur vil give os markant bedre muligheder for at tiltrække nye arbejdspladser og bosætning. Lolland bliver Europas indgang til Skandinavien og Skandinaviens udgang til Europa. Forudsætningen for vækst på Lolland vil gå fra ringe til god, hvis vi forstår at udnytte det.”

——-

Analysen er foretaget af hjemmesiden skift-a-kasse.dk, som har til formål at hjælpe danskerne i valg af a-kasse og fagforening, via oplysning og prisinformation. Guiden er 100% uafhængig af alle fagforeninger og a-kasser.

 

Kommentarer