Samfund

Klimaugen i uge 43 viser de gode klimahistorier

Motiv fra kommunens klimaplan. Foto: Ringsted Kommune

Byrådet i Ringsted Kommune har vedtaget en klimaplan med ambitiøse indsatser. I uge 43 fortæller Ringsted Kommune nogle af de gode klimahistorier, som både private, virksomheder og vi selv har gang i. 

I sommer vedtog Byrådet en ny og ambitiøs klimaplan, som sætter rammen og viser noget af vejen mod en grønnere Ringsted Kommune. Med klimaplanen vil Ringsted Kommune reducere udledningen af CO2 med 70 procent inden 2030 og gøre kommunen som geografisk område CO2-neutral inden 2045.

I uge 43 sætter Ringsted Kommune fokus på nogle af de mange gode klimahistorier fra både borgere, virksomheder og Ringsted Kommune. Historierne skal sætte fokus på den fælles indsats for at tackle klimaforandringer og skabe en bæredygtig fremtid. 

– Med klimaplanen har vi sat et mål om, at Ringsted Kommune – altså hele Ringsted Kommune som geografisk område – skal være CO2-neutral i 2045. Vi skal samtidig være rustet mod de klimaforandringer, som vi kommer til at opleve i fremtiden. Både borgere, virksomheder og vi er i gang med mange klimatiltag. Med Klimaugen i uge 43 vil udbrede nogle af de fortællinger, der måske kan inspirere andre, fortæller Britta Nielsen, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Hvad er Klimaugen?

Klimaugen sætter fokus på de mange inspirerende klimaindsatser, der allerede er i gang i Ringsted Kommune. Det er en mulighed for at dele historier om vores fremskridt og inspirere hinanden til at tage endnu flere skridt i retning af en bæredygtig fremtid. 

– Vi opfordrer vores borgere, virksomheder, boligorganisationer, foreninger, samarbejdspartnere og medarbejdere i kommunen til at deltage aktivt og dele deres egne klimaindsatser. Man kan dele sin klimahistorie på sociale medier, fx på Ringsted Kommunes side på facebook, eller bare over en kop kaffe med naboen, siger Britta Nielsen og tilføjer:

– Målet er at sprede de gode historier og initiativer fra vores samfund. Vi ønsker at inspirere andre og motivere dem til at deltage i den grønne omstilling. 

Seks inspirerende klimahistorier 

Under Klimaugen vil kommunen præsentere fem forskellige klimahistorier:

  1. Fælles landsbyprojekt om varme

Lokalforeningen i Jystrup og Omegn fortæller om et fælles projekt med jordvarme og andre klimavenlige varmeløsninger i landsbyen. 

  1. Repair Café Ringsted

Frivillige fortæller om et initiativ, der fremmer reparation og genbrug, gratis og åbent for alle.

  1. Byggematerialer bliver genbrugt

Enemærke og Petersen fortæller om et konkret projekt, hvor de har opsat ladestandere og lavet regnvandsopsamling ved deres hovedkontor i Ringsted.    

  1. El-besparelser i effektive kommunale ejendomme 

Kommunen fortæller om effektive el-besparende tiltag i Ringsted Kommunes egne bygninger.

  1. Mere bæredygtige og levende byer og landsbyer

Borgmesteren og udvalgsformand Britta Nielsen fortæller om den fælles opgave; mere klimavenlige lokalsamfund.

 

Kommentarer