Ringsted by

Foreningsarbejdet gør en forskel, når det gør andre glade

I Ringsted har vi et rigt foreningsliv, der er med til at gøre en forskel for andre. Vi har talt med en af de frivillige om, hvordan det er at være frivillig i en forening i Ringsted.

I Ringsted vil vi noget med hinanden, og vi passer på hinanden. Det gør de mange frivillige i de sociale foreninger hver dag.

Ringsted har mange foreninger, som er med til at gøre en forskel for andre i lokalsamfundet. Det gør de fx gennem idræt, folkeoplysning eller frivilligt socialt arbejde.

Hvorfor vælger nogen at være en del af foreningslivet? Og hvad har Ringsted at tilbyde af hjælp og støtte til frivillige, der springer ud i det og engagerer sig i foreningslivet?

Vi har spurgt en frivillig, og ifølge Puk fra Scleroseforeningen skal man bare kaste sig ud i det, hvis man går med en spirende lyst i maven til at prøve det af – der er nemlig både masser af gode stunder og hjælp at hente.

De lokale arrangementer skaber glæde

Puk har været en del af foreningslivet i 10 år – blandt andet har hun været med i et ungeudvalg og et netværksudvalg i Scleroseforeningen, og hun har været formand for Scleroseforeningens lokalafdeling Lejre/Ringsted i to år – indtil den blev til to lokalafdelinger.

Puk var dog lidt nervøs, da muligheden bød sig for at stille op som formand for en nyoprettet lokalafdeling i Ringsted, men hun gjorde det alligevel.

Hun kunne se, at en lokal forening i Ringsted kunne være en god idé, så transporten ikke skulle afholde folk i lokalområdet fra at deltage i arrangementer.

De månedlige caféaftener i Ringsted, som hun har været med til at arrangere længe, er nemlig en stor succes.

“Det er jo en fornøjelse at se, når folk bliver glade for et godt arrangement i foreningen. Det smitter af på mig. Nogle gange føler jeg næsten, at jeg kan gå på vandet bagefter”.

Caféaftenerne startede egentlig som et arrangement kun for unge, men siden er der kommet flere aldersgrupper til.

Alle kan noget

Ud over det sociale samvær med medlemmerne er det vigtigt for Puk, at hun gør en forskel:

“Jeg kan være med til at sørge for, at der sker noget. Der skal både være arrangementer, som er sjove, og nogle, hvor vi kan lære noget. Når vi mødes, handler det faktisk sjældent om sygdom. Vi er jo helt almindelige mennesker”, fortæller Puk.

“Selvfølgelig kræver det gåpåmod at tage afsted første gang, hvad enten det er som medlem eller som frivillig i en forening. Men det er vigtigt at huske, at man ikke er alene. I foreningslivet er man jo i kontakt med andre. I det frivillige arbejde vil nogle være gode til IT, andre har et godt overblik og nogle er måske gode til det med sociale medier. Alle kan et eller andet – og det er ikke en eksamen”, pointerer Puk.

Støtte til frivillige sociale foreninger

For at understøtte de frivillige sociale foreninger har Ringsted Kommune en række tilbud:

  • mulighed for lån af kommunale lokaler
  • puljer til foreningsaktiviteter
  • tilbud om støtte og vejledning fra vores frivillighedskonsulent.

Ringsted Kommune understøtter også det frivillige liv ved løbende udbud af uddannelse til de frivillige i de folkeoplysende foreninger og de frivillige sociale foreninger. Det kan være enkelte kurser, der varer en aften, for eksempel regnskabskurser for foreningens kasserer i samarbejde med en lokal bank, et mini fundraising kursus og andre relevante kurser.

“I Scleroseforeningen har vi indtil nu benyttet os af flere af de tilbud, der er til foreninger i Ringsted, blandt andet mulighed for lån af lokaler og at søge om tilskud til arrangementer. I fremtiden tror jeg også, at vi vil benytte os af muligheden for kurser til frivillige i foreninger”, afslutter Puk.

Læs mere om Ringsted Kommunes tilbud til foreningslivet

Kommentarer