Ringsted by

Elever fra Nordbakkeskolen udforsker vandets hemmeligheder

Foto: Astra

Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39 sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på Jorden – vand. Skoleelever fra Nordbakkeskolen dykker ned i livet i oldtidshavet for 63 millioner år siden. Målet er at give eleverne smag for naturvidenskab. 

Skoleelever fra indskolingen og mellemtrinnet på Nordbakkeskolen tager i uge 39 de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på livet i havet.

Eleverne besøger Geomuseum Faxe, hvor de skal på opdagelse i et af verdens ældste dybhavskoralrev. Her skal de blandt andet lære om fossiler – og sammen med en naturguide selv gå på jagt efter dem. Gennem en række forsøg vil de blive klogere på, hvad vand er for et stof, og de vil undersøge, hvad der sker ved CO2-indholdet i verdenshavene, når vi afbrænder fossilt brændsel, og hvad det gør ved koralrevene.

Lærerne bag projektet fremhæver, at turen vil give eleverne en sjælden chance for at komme til vandet og få en spændende, naturvidenskabelig oplevelse.

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er ”Vandets hemmeligheder”.

Nordbakkeskolen har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af transport og entré til Geomuseum Faxe, hvor en vejleder giver dem en guidet tur på museets udstilling og i kalkbruddet. Projektet har fået i alt 15.000 kr. til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen med godt 1 mio.kr.

 Udforske, forstå, forandre

Naturvidenskabsfestival foregår fra d. 23. – 27. september og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter. Tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen:

Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, der findes i virkeligheden – vi ved, at det motiverer dem. Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere.

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer