Debat og politik

Debatindlæg: Nye tider

Se billedserie

Debatindlæg af John Wennerwald, Regionsrådsmedlem

Corona har af åbenlyse grunde taget opmærksomheden for de fleste begivenheder i det seneste år. Her mod begyndelsen til at vi alle har modtaget en fuldstændig vaccine, er der nye tider på vej.

Inden sommerferien har der allerede været situationer og historier fremme som kunne minde om gamle dage i den politiske nyhedsstrøm – og så alligevel ikke, for det har hurtigt faldet tilbage på Corona.

Efter sommerferien bliver det forhåbentligt endnu mere normalt i Danmark. De fleste offentlige medarbejdere er tilbage på arbejdspladserne, og skoler og daginstitutioner fungerer som i gamle dage.

Af større politiske sager vi kommer til at høre om, er forhandlinger om arbejdsudbud, ydelser og integration ligesom drøftelser om, hvordan der kan skaffes flere billige boliger. Den offentlige sektor skal have en tur i en ”nærhedsreform”, så der slippes for unødigt bøvl og administration. Dernæst skal der landes en grøn landbrugsaftale. En sundhedsaftale er også på vej og så selvfølgelig finansloven for 2022.

I slutningen af året er der valg i kommunerne, som naturligt handler om det nære i hverdagen; daginstitutioner, skoler og ældrepleje og så selvfølgelig lokale højaktuelle emner.

Der er masser af spændende sager på vej. Fortsat god sommer.

Kommentarer