Ringsted by

Danskere installerer alarmer for sent

For at undgå et gennemrodet hjem er der rekordmange danskere, der får installeret alarm i hjemmet.

Jul og nytår er højsæson for indbrud, men nu viser det sig, at mange danskere reagerer for sent med sikring. Salget af alarmer i januar boomer nemlig lige nu og er lige så stort som i december.

Den søde juletid bliver for mange danske familier sat på pause hvert år, når de vender retur fra familiebesøg og juleand i dagene mellem jul og nytår. Juleperioden er nemlig højsæson for indbrud i danske parcelhuse, og her ligger Danmark i en negativ top i indbrudsstatistikkerne i forhold til de lande, som vi normalt sammenligner os med.

For at undgå et gennemrodet hjem er der rekordmange danskere, der får installeret alarm i hjemmet. Det er tidligere blevet påvist, at alarmer har en afskrækkende effekt på indbrudstyve, forudsat huset har en god skalsikring – gode dørlåse og vinduessikring – kombineret med et effektivt alarmsystem.

Op til jul er der mange familier, der får installeret alarm – især hvis de skal langt væk for at holde jul i flere dage. Men der er noget, der tyder på, at endnu flere burde overveje et køb inden juleferien. Der er nemlig ifølge Alarm365, der er alarmudbyder, ligeså travlt efter jul som før.

– Det er ikke overraskende, at julen er højsæson for sikring af private hjem, men overraskende er det, at der er ligeså mange, der vælger at sikre hjemmet efter julen, hvor familien måske har været udsat for indbrud, fortæller Tom Guldmann, der er direktør hos Alarm365, der lige nu har travlt med at installere alarmer hos danskere, der har haft indbrud i julen.

Vibrationsteknologi advarer beboere

I modsætning til mange andre måder at sikre sit hjem på sker der på alarmsikringsområdet teknologiske fremskridt, der er med til at øge sikringsgraden. Blandt andet er der inden for de seneste år kommet vibrationsteknologi til det private marked, og det kan ifølge Tom Guldmann bruges som en yderligere skalsikring.

– Vibrationssensorer registrerer så snart, at en indbrudstyv piller ved vinduer og døre, og dermed bliver beboerne advaret om tyven, inden vedkommende pludselig står i soveværelset. Det tiltaler rigtig mange, fordi en uforberedt konfrontation med en indbrudstyv er noget af det, vi frygter mest, fortæller direktøren.

Ud over tyverialarmer er der også en række andre tiltag, som danskerne bør tage for at sikre boligen. For at holde tyven ude er det vigtigt, at du sikrer skallen på dit hus – det vil konkret sige stærke dørlåse og låsemekanismer til vinduer og vinduesglas.

Men derudover er det også vigtigt at gøre arbejdsforholdene svære for tyven – lys og vanskelige arbejdsbetingelser udvendigt kan få tyven til at gå videre. Samtidig er det en god idé at få huset til at se beboet ud og aktivere naboerne, der eksempelvis kan smide skrald i din skraldespand og holde øje med dit hus. Indbrudstyve er generelt bange for at blive set, og det kan helt sikkert afværge indbrud med vågne naboer.

Kommentarer