Ringsted by

Danske Spil indfører krav om ID på væddemål i kiosker og supermarkeder

Danske Spil indfører krav om identifikation, når man spiller væddemål i kiosker og supermarkeder. I løbet af det nye år vil Danske Spils mere end 3.000 forhandlere bede om at se et såkaldt spilkort, hvis du vil spille f.eks. Oddset i en butik. Kortet kan være både fysisk og elektronisk, og Danske Spil vil bruge de kommende måneder på at få den nødvendige it-understøttelse på plads for at sikre, at det nye krav om ID bliver en god kundeoplevelse for Danske Spils mange loyale kunder. Danske Spil forventer, at det nye spilkort er klar i løbet af 2020.

Når det nye spilkort fra Danske Spil er en realitet, vil det betyde, at alle væddemål i kiosker og supermarkeder bliver registreret. Kortet er et yderligere skridt i Danske Spils fortsatte arbejde med ansvarlighed for at sikre, at spil hos Danske Spil ikke sælges til unge under 18 år eller bliver misbrugt af kriminelle til hvidvask af ulovlige penge.

I forbindelse med den nye beslutning fra Danske Spil udtaler selskabets administrerende direktør, Susanne Mørch Koch:

-Danske Spil er hele Danmarks spilleselskab, og vi vil ikke tolerere, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt vores tilbud til danskerne om hyggelige og sjove væddemål kommer i hænderne på vores børn og unge eller misbruges til at vaske ulovlige penge hvide. Vi gennemfører allerede omfattende kontroller af f.eks. væddemål i kiosker og arbejder tæt sammen med bagmandspolitiet for at spore mistænkelige personer, der kunne have kriminelle hensigter, men vi kan ikke leve med tvivlen om, hvorvidt en kriminel går under vores radar.

Susanne Mørch Koch peger på en anden fordel ved spilkortet, som er vigtigt for Danske Spil:

I Danske Spil vil vi kun vædde med voksne. Overholdelse af aldersgrænser har længe været et fokusområde for os, og med spilkortet får vi et vigtigt og stærkt redskab i hånden. Spil om penge er for voksne og ikke for børn.

De nye regler for spil hos Danske Spil kommer til at kunne mærkes på bundlinjen hos det statslige spilleselskab, siger den administrerende direktør:

Det er ikke muligt helt præcist at beregne den negative konsekvens af indførelsen af spilkortet. Det må forventes, at en del af det spontane spil vil falde bort, og at det vil koste os et betydeligt trecifret millionbeløb på vores omsætning i hvert fald på den korte bane. Den nedskrivning må vi tage, ganske enkelt fordi vi ikke vil acceptere alternativet, slutter Susanne Mørch Koch.

Lotterispil vil ikke være omfattet af ordningen, da disse spil som udgangspunkt ikke forbindes med ludomani eller hvidvask.

Kommentarer