Ringsted by

Danske årgangsmesterskab i svømning

Ringsted svømmeklub har deltaget i de danske årgangsmesterskaber i svømning på langbane (50 m bassin) fra 290619 – 021719 i Nørresundby.

Ringsted havde følgende talentfulde svømmere til start: Emre Kilic, Tobias Mølbak, Kristian Slott Rasmussen, Joakim Grøn-Henriksen, Malene Reynolds, Emmeline Sunekær Bertelsen og Emilie Hostrup Sahlberg.

Alle svømmere har trænet målrettet mod dette mesterskab, som er sæsonens sidste. Stævnet foregik over 4 dage med indledende heats om formiddagen og finaler om aftenen.

1 stævneafsnit

Der var Emilie første svømmer i vandet på 200 m fri, hvor hun havde forhåbninger om en B-finale, hvilket blev indfriet med 12 bedste tid. Næste svømmer fra Joakim, der havde fået ekstra ventetid pga tekniske problemer i hallen. Dette ødelagde lidt af Joakims koncentration og tiden blev lidt over PR. Emmeline skulle forsøge sig på 100 m ryg, hvor hun svømmede op til sit bedste med en tid tæt på PR. 200 bryst var næste disciplin, hvor først Tobias prøver kræfter og svømmer en godkendt tid i ny PR. Joakim skulle også ud på denne distance og han ville revanchere sig fra sit tidligere løb og kommer ind i 12 bedste tid i ny PR og B-finale.

Sidste løb lørdag formiddag var 100 m fly, hvor Malene er første svømmer i, hun svømmer fuld gas fra start af og kommer ind i ny PR, men dommerne mente at hun ikke stod helt stille under starten og dermed blev hun disket. Emilie var næste og også hun lagde hårdt ud og kom ind i 11. bedste tid og dermed en B-finale. Kristian deltager i sit første langbane mesterskab, men det kan man ikke se på ham og han sætter PR med over 1 sekund. Sidste Ringsted svømmer var Emre, der tager chancen og giver max fart, hvilket giver ny PR.

2 stævneafsnit

Lørdag eftermiddag var med 3 b-finaler til Ringsted. Emilie var første i vandet på 200 m fri, hvor hun forbedrede sin tid fra indledende heat, så ny PR og samlet 11. plads. Joakim var næste finalesvømmer på 200 m bryst og han svømmede op til sin tid fra i morges og det gav en 11. plads til. Emilie skulle nu ud på 100 m fly, hvor hun svømmede lidt langsommere end i indledende heat og det gav en samlet plads som nr. 15.

3 stævneafsnit

startede med Emmeline på 50 m fri, hvor hun havde høje forventninger til ny PR, hvilket lykkedes for hende. Tobias skal ud på samme distance og vil ikke stå tilbage for Emmeline, så han presser alt hvad han kan og kommer ind i ny flot PR. Joakim skal ud på 200 m medley og svømmer et fornuftigt løb meget tæt på PR.

4 stævneafsnit

Var et finaleafsnit, hvor Ringsted havde Emilie i vandet på en af hendes favorit distancer 800 m fri, hvor Emilie havde meget store forventninger om en podieplads. Emilie giver alt hvad hun har i sig, men på sidste halvdel af løbet går gassen er ballonen og Emilie må tage til takke med 4. plads.

5 stævneafsnit

Mandag formiddag var præget af lidt panik, da der på første løb var heatbegrænsninger, hvilket gjorde at Malene desværre ikke kom til start på 400 m medley og Emre i sidste øjeblik fik en startplads på samme distance mere om det senere. Først skulle Emilie ud på 100 m fri, hvor det blev en tid lige over PR. Næste løb var så 400 m medley, hvor først Emre skulle i vandet, Emre ville vise, at han fortjent skulle svømme dette løb og satte ny PR med mere end 5 sekunder. Joakim skulle også svømme 400 m medley og svømmede op til sit bedste og blev samlet nr. 12. Emmeline skulle ud på 200 m ryg og havde lagt ny taktik, hvilket gav bonus, da hun satte ny PR på denne distance for første gang i et år. Kristian skulle også svømme 200 m ryg, hvor han tangerede sin bedste tid. Det var alt i alt en god mandag for Ringsted svømmerne, men det gav desværre ingen finale løb.

6 stævneafsnit

Tirsdag formiddag, hvor svømmerne havde i alt 8 starter, fordelt ud på forskellige distancer og løb. Første løb er 200 m fly, hvor Emre, Emilie, Malene, Kristian og Joakim alle skal i vandet. Da det er 4. stævnedag, så er kræfterne ved at slippe op og det gør, at alle 5 svømmere kommer ind i tider lige over PR. Emilie svømmer i 9. hurtigste tid og dermed kvalificeret til B-finalen, som dog bliver meldt fra pga sygdoms tegn. Næste løb er 100 m bryst, hvor både Tobias og Joakim skal forsøge sig. Begge svømmere gør det så godt, at de svømmer ny PR og Joakims tid rækker til en B-finale senere på dagen. Emilie trodser sin sygdom og svømmer sit sidste løb 400 m fri, dog et stykke fra sit bedste.

7 stævneafsnit

Var dagens finaleafsnit, hvor Joakim skulle se om han kunne forbedre sin PR på 100 m bryst i B-finalen. Det var tæt på, men kræfterne slap op og Joakim blev nr. 8 i B-finalen. Alt i alt et godkendt mesterskab for Ringsted svømmerne, der nu går på en velfortjent sommerferie.