Kultur

Dansk Håndbold Forbund ansætter TMS Ringsted-træner

Før sit udlandsophold var Marc Uhd talenttræner i fire år i Dansk Håndbold Forbund. Foto: Casper Horsnæs Larsen

Marc Uhd, der til daglig er cheftræner i 1. divisionsklubben TMS Ringsted, skal sideløbende være talenttræner i Dansk Håndbold Forbund. Det skriver Dansk Håndboldforbund i en pressemeddelse.

Der er tale om et godt gensyn, når 35-årige Marc Uhd efter et succesfuldt udlandsophold vender tilbage til rollen som talenttræner på drengesiden i Dansk Håndbold Forbund. En opgave han vil passe ved siden af sit cheftrænerjob i TMS Ringsted.

De seneste fire år har Marc Uhd været en tur i Norge og Sverige, hvor han har samlet masser af erfaring i spidsen for henholdsvis Nærbø og Lugi i de bedste rækker i vores nabolande. Undervejs opnåede han blandt andet at blive kåret som årets træner i Norge.

I sommer tiltrådte han som træner i TMS Ringsted, og sideløbende vender han nu tilbage som træner for landets største talenter på drengesiden i aldersgruppen 16 til 18 år. En opgave Marc Uhd også bestred i fire år op til sit udlandseventyr, så han ved, hvad der venter.

– Jeg var rigtig glad for den tid, jeg havde som talenttræner i første omgang med super dygtige kolleger og spillere. Vi arbejder med en masse unge mennesker, der drømmer om at ende på et af verdens bedste landshold, og det er fantastisk at være med på sådan en rejse og prøve at præge og udvikle spillerne, siger Marc Uhd.

Han får til opgave at dække Østdanmark sammen med Laurids Søgaard, der allerede i dag varetager rollen som talenttræner. Marc Uhds første samling bliver i midten af december.

– Spillerne er allerede i rigtig gode hænder hos engagerede trænere og ildsjæle ude i klubberne. Men forhåbentlig kan vi på talentsamlingerne (fire gange årligt, red.) komme mere i dybden med nogle små detaljer i deres spil, fordi vi har så mange øjne på spillerne og give dem nogle nye værktøjer med hjem, som kan understøtte deres udvikling, forklarer Marc Uhd.

Hos Dansk Håndbold Forbund glæder talentchef, Søren Skaastrup Frydendal, sig over at kunne byde den talentfulde træner velkommen tilbage i folden.

– Marc er meget interessant for os, både fordi han har været i systemet tidligere og derfor kender opgaven, men også fordi han har været i udlandet og fået masser af erfaring. Derfor har han nu også et indgående kendskab til, hvilke kompetencer man skal have som seniorspiller på øverste niveau.

– Min oplevelse er, at Marc er højt respekteret af sine spillere rundt omkring, og hans værdier går rigtig godt i spænd med vores talentstrategi, siger han.

Ansættelsen af Marc Uhd som talenttræner kommer i forlængelse af sidste uges ansættelse af Peter Nørklit som målmandstræner på pigesiden.

Kommentarer