112

Bekymring hos politiet: Har teori om, at der er begået en forbrydelse

Foto: Presse-fotos.dk

Søndag har politiet intensiveret eftersøgningen af 13-årige Fillippa i et skovområde bag en hvid bygning syd for landsbyen Kirkerup.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har brugt natten på at lede efter den 13-årige Filippa, der tidligere i går forsvandt, da hun var ved at dele aviser ud i Kirkerup mellem Sørbymagle og Fuglebjerg. 

Der er desuden kommet op mod 600 henvendelser fra borgere, der har haft videooptagelser eller har meldt ind med oplysninger, som politiets efterforskere er i gang med at undersøge.

– Vi ser på sagen med allerstørste alvor. Vi er faktisk meget bekymrede for Filippa, og arbejder nu ud fra en teori om, at der er begået en kriminel handling. Vi har natten over ledt i området med mere end 20 hunde og et stor antal efterforskere og betjente generelt. Vi har allerede gennemgået en lang række henvendelser og en stor mængde videomateriale, for at bl.a. kortlægge Filippas færden op til hendes forsvinden. Derudover arbejder vores efterforskere med vidneforklaringer, de tekniske spor og generel bred efterforskning, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har desuden fået assistance fra flere forskellige af politiets landsdækkende eksperter – bl.a. politihunde, it-specialister og NKC (Nationalt Kriminalteknisk Center).

Politiet er stadig interesseret i informationer om Filippas forsvinden. Selv små detaljer kan være vigtige, så tøv ikke med at ringe til politiet på 114, hvis du mener, at du har oplysninger, politiet kan bruge.

Politiet er og vil fortsat være meget synligt til stede i området, hvor hun forsvandt, med både politihunde, uniformerede betjente, civile betjente, droner mv.

– Vi er helt klar over, at der står mange klar til at hjælpe med at lede efter Filippa i nærområdet. Det er meget forståeligt. Men for nu beder vi borgerne om at give betjentene på stedet mest mulig ro og plads til at arbejde, og respektere vores afspærringer. Har man oplysninger eller spørgsmål må man som tidligere oplyst rette henvendelse til politiet på 114. Vi melder ud, så snart vi får brug for borgernes hjælp, slutter Kim Kliver. 

Kommentarer