Ringsted by

Advokatretshjælpen genåbner efter efterårsferien

Foto: Ringsted Bibliotek

Torsdag 27. oktober genåbner advokaterne i Ringsted advokatretshjælpen. Fremover er der advokatretshjælp på Ringsted Bibliotek hver anden torsdag klokken 16 til 18.

Advokaten kan nå at hjælpe 9 borgere i tidsrummet fra kl. 16 til 18.

Biblioteket udleverer 9 numre pr. gang i tidsrummet fra kl. 15 til kl. 16:30 efter princippet først-til-mølle. Det betyder, at selvom der er ledige numre udleveres de ikke efter kl. 16.30.

Juridisk skadestue

Du kan ikke forvente, at advokaten på den tid, der er til rådighed kan gå dybt ind i din sag. Advokatens retshjælp er en slags juridisk skadestue, hvor du kan få mundtlig juridisk førstehjælp. Du har fx mulighed for at få besvaret de mest almindelige personlige juridiske spørgsmål om for eksempel skilsmisse, forældremyndighed, fast ejendom, leje af bolig, arveforhold og erstatning.

Advokaterne i retshjælpen er underlagt ubetinget tavshedspligt, og du kan henvende dig anonymt. Advokathjælpen er åben og gratis for alle, uanset økonomiske forhold, men du skal møde op personligt. Du kan ikke ringe til advokatvagten. Tag gerne alle relevante papirer med.

I 2022 ligger advokatretshjælpen følgende torsdage:

  • Torsdag d. 27. oktober
  • Torsdag d. 10. november
  • Torsdag d. 24. november
  • Torsdag d. 8. december

Se flere datoer i 2023 på Ringsted Biblioteks hjemmeside ringstedbib.dk

Kommentarer