Ringsted by

26-årig stalker nægter hundedrab

Sagen mod en 26-årige mand fra Ringsted, der står tiltalt for at chikanere og forfølge en kvinde fra Ringsted, og for at aflive hendes to hunde med knivstik, er mandag begyndt ved Retten i Roskilde.

Den 26-årige erkendte i retten, at han har begået det indbrud, hvor hundene blev fjernet fra ekskærestens hjem, men han nægter sig skyldig i at have aflivet hendes to hunde, Mickey og Malou, skriver DAGBLADET Ringsted.

Den tiltalte indrømmede dog i retten, at han stjal sin ekskærestes hunde under et indbrud den 29. oktober 2016.

Den tiltalte fortalte samtidig, at han ikke begik indbruddet alene, men at en anden mand deltog i indbruddet, og at det var denne anden mand, der efterfølgende og imod den tiltaltes vilje aflivede de to hunde.

Den 26-årige har tidligere fået et tilhold og områdeforbud mod ekskæresten og hendes nærmeste familie, og han er tiltalt for at have overtrådt tilholdet i 44 tilfælde ved systematisk og vedvarende forfølgelse eller chikane.

Det er, ifølge tiltalen, blandt andet sket i hans personbil og i en skraldebil.

I et af tilfældene af chikanekørsel, der er omtalt i anklageskriftet, var kæresten ved at overhale en lastbil, da tiltalte, ifølge anklageskriftet, indhentede hende med høj fart, så hun måtte trække ind foran lastbilen, hvorefter tiltalte selv trak ind og foretog flere opbremsninger, så hun måtte trække ind i nødsporet.

– Da jeg kørte på den motorvej, troede jeg, at jeg skulle dø. Og jeg var overbevist om, at han ville køre ind i mig, eller at lastbilen ville køre ind i mig, og jeg aldrig skulle se min familie igen, har kæresten udtalt til Ekstra Bladet.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet i sagen fra 1. juni i år til 24. august, hvor han havde siddet varetægtsfængslet i tolv uger. Men 18. oktober blev han fængslet igen og sigtet for nye forhold ud over de 54, han i første omgang blev tiltalt for.

Kommentarer