Ringsted by

2018: Et godt erhvervsår i Ringsted Kommune

Først og fremmest godt nytår til alle fra Ringsted Kommune. Læs med, når vi kigger tilbage på, hvad der er sket i 2018 og frem mod, hvad der er på vej i 2019.
2018 var et godt år på erhvervsfronten, og 2019 byder allerede her i begyndelsen af januar på mange spændende tiltag for og med kommunens virksomheder.Rigtig mange har i 2018 benyttet sig af kommunens tilbud om vejledning til for eksempel udvikling af ny forretningsplan, markedsføring via sociale medier eller noget helt tredje. Og flere virksomheder har etableret sig i Ringsted eller er stærkt på vej til det – lige nu ses det for eksempel helt tydeligt med PwC’s nybyggeri på Eventyrvej – et område, hvor der i øvrigt er plads til flere nye virksomheder.
Nyt erhvervsfremmesystem
Her fra den 1. januar 2019 siger vi goddag til et helt nyt offentligt erhvervsfremmesystem. Et nyt Erhvervshus Sjælland med kommunerne i spidsen og med placering i Sorø er åbnet med tilbud til alle virksomheder. I løbet af året kommer der en ny samlet digital erhvervsfremmeportal med information og værktøjer til virksomheder og iværksættere. Og fra Ringsted Kommunes side tilbyder vi fortsat lokal erhvervsservice med fokus på at gøre det nemt for virksomheder at komme i gang og komme videre.
Nyt erhvervsområde
Vi oplever en stærkt stigende interesse for at lokalisere virksomheder i Ringsted, og i løbet af 2019 bliver der nye og endnu bedre muligheder med byggemodningen af den nye, store erhvervspark ved afkørsel 35 på motorvejen. Vi forventer at være klar til at sælge de første arealer midt i 2019, og de første virksomheder vil kunne flytte ind i den nye erhvervspark sidst i 2020.Allerede nu har vi kontakt med virksomheder, som er interesserede i at placere sig i Ringsted. Og hvis I kender en virksomhedsleder, som overvejer en ny placering til sin virksomhed – ja, så må I gerne sprede de gode nyheder om det kommende erhvervsområde. Her bliver der både plads til engrosvirksomheder med behov for direkte synlighed fra motorvejen – og til pladskrævende produktions- og transportvirksomheder.

Ny erhvervspolitik – invitation til dialog

2019 bliver også året, hvor Byrådet skal lægge sporene for de kommende års erhvervsarbejde. Helt konkret skal Ringsted Kommunes erhvervspolitik opdateres. Det vil vi gerne have jeres input til, og derfor holder vi sammen med en lang række erhvervsorganisationer et netværksmøde den 5. februar kl. 8-10 netop med fokus på det nye erhvervsfremmesystem og Ringsted Kommunes kommende erhvervspolitik. Jeg håber, at så mange som muligt vil møde op og komme med deres ønsker og idéer til vores kommende erhvervspolitik. For det er vigtigt, at der er samspil mellem virksomhedernes behov og kommunens tilbud på erhvervsområdet. Kun på den måde kan Ringsted blive en endnu bedre erhvervskommune for nuværende og kommende virksomheder.

Med ønsket om et godt nytår til alle fra Byrådet.

Henrik Hvidesten
Borgmester

Kommentarer